Bradelierweek

Voorwoord

Het kan toch weer.

Er is licht aan het eind van de tunnel. Afgelopen 18 juni kondigde demissionair premier Rutte de versoepelingen aan voor de komende maanden. Het zag er al een tijdje naar uit dat dit er aan zat te komen, daarom was het Oranje Comité De Lier al gestart met de voorbereidingen voor de Bradelierweek. Maar dat feest was snel weer voorbij. Tot op maandag 2 Augustus er toch weer versoepelingen aan werden gekondigd. Hebben we weer snel geschakeld Helaas kunnen we, door de huidige regelgeving, diversen activiteiten niet door laten gaan. De kerkdienst, wielerronde, jeu de Boules, braderie, gondelvaart , Bradelierloop, tonnetjes stekken en kortebaan draverij zijn daar het slachtoffer van geworden. De andere activiteiten kunnen we, zij het met wat aanpassingen in het toegang beleid, wel organiseren. Wij als Oranje Comité zijn van mening dat we dit op moeten pakken. Hoe leuk kan het zijn om weer in de tent te staan, zonder de 1,5 meter afstand regel. Samen met de Gemeente Westland hebben we gekeken hoe we om kunnen gaan met de nieuwste regelgeving en de interpretatie van deze regels. LET OP ER IS KAARTVERKOOP EN DE KAARTEN ZIJN BEPERKT TOT 750 STUKS PER MIDDAG OF AVOND DEEL Om alle regels en voorwaarden duidelijk en goed te kunnen communiceren, voor de bezoekers, hebben we een aparte website gemaakt. Hier zijn ook de kaarten te koop Via www.bradelierweek.nl kan iedereen de voorwaarden per activiteit lezen en mochten er wijzigingen zijn dan kunnen we deze op elk moment updaten.

Moeite

Er werd gesproken over versoepelingen en een einde van de lockdown, toch blijven er nog genoeg regels over waar wij ons aan moeten houden. Om die reden zal er wat meer moeite gedaan moeten worden om op het feestterrein te kunnen komen. Het verzoek aan de bezoekers van de activiteiten is dan ook om voor vertrek goed na te gaan wat de voorwaarden zijn voor die dag.

De gezondheidsverklaring moet maximaal 4 uur van tevoren worden ingevuld, deze verklaring zal per e-mail worden toegestuurd samen met de digitale toegangskaart voor een dagdeel of een activiteit. Helaas moeten wij dit jaar kaarten gaan verkopen, vanwege de verplichting om een reservering te maken en een gezondheidsverklaring af te nemen. De toegangskaarten moeten op naam staan.

Artiesten

De artiesten die voor 2020 stonden geboekt zijn in overleg doorgeschoven naar dit jaar. Vanwege de beperking van 750 personen hebben we gemeend, deze nog een jaar op te schuiven. In het programma kunt u lezen wie er wel naar De Lier komen dit jaar. Heeft u zelf een idee voor een activiteit of artiest in de feestweek? Laat het ons weten via info@ocdelier.nl.

100 jaar

In 2020 bestond het Oranje Comité De Lier 100 jaar, helaas is dat programma door de Corona in het water gevallen. Ook in 2021 waren er geen mogelijkheden het programma op te pakken, maar niet getreurd, wat in het vat zit verzuurd niet. In 2022 doen we zeker een nieuwe poging.

In samenwerking met de Timmerwerf hebben we de tentoonstelling 100 jaar Oranje Comité De Lier opgezet, helaas is deze tentoonstelling meerdere keren onderbroken en meer dicht als open geweest. Maar vanaf heden en dus ook tijdens de Bradelierweek is de expositie gratis toegankelijk.

Ga echt even een bezoekje brengen, want het is een feest der herkenning voor vele Lierenaren.

Trots

Als Oranje Comité zijn we trots op de medewerking van uit het Lierse bedrijfsleven. Sinds jaar en dag kunnen we rekenen op vele bijdrages in welke vorm dan ook, dit kan ook anders zijn.

We zien dit terug in de ontwikkelingen van andere feestweken in dorpen binnen Westland, die spijtig genoeg vanwege geld gebrek ,en steeds toenemende regelgeving moeten stoppen of het programma ingrijpend moeten wijzigen.

Bent u nog geen sponsor, maar wilt u ons wel steunen meld u dan aan via info@ocdelier.nl. Wij sturen dan de mogelijkheden naar u toe. Wilt u liever persoonlijk contact, mail dan uw telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op.

Ongemak

Niet iedereen kijkt uit naar de feestweek, overlast voor inwoners is helaas niet te vermijden. Wij hopen dat dit met de genomen maatregelen tot een minimum wordt beperkt en bieden op voorhand ons excuses aan voor het eventuele ongemak. De geluidregels voor dit jaar zijn als volgt: voor dinsdag, woensdag en donderdag 80 dB(A) en 92 dB(C), voor vrijdag en zaterdag 85 dB(A) en 97 dB(C). Hierbij staat dB(A) voor de gewone decibels (= sterkte van het geluid) en dB(C) voor de bastonen. Zijn er problemen of heeft u opmerkingen, dan kunt u iemand van het Oranje Comité aanschieten, ook tips zijn welkom. Meestal kunnen we er direct iets aan doen of we nemen het mee voor de evaluatie.

Tot slot

Namens onderstaande organisaties wens ik iedereen een gezellige Bradelierweek toe met hopelijk mooi weer. Doe mee aan één van de activiteiten die worden georganiseerd en laat u zien op één van de tentlocaties. Onlangs in de Lier komen wonen, dan is dit een mooie gelegenheid om de Lierenaars te leren kennen! Onze grote dank gaat uit naar iedereen die mee helpt, verenigingen, EHBO / Rode Kruis, Gemeente Westland, Politie Westland en uiteraard onze sponsors, want zonder hen is er tenslotte geen feestweek!

Piet Voskamp, voorzitter Oranje Comité

piet@ocdelier.nl

Namens,
Stichting Liers Gevoel
Oranje Comité De Lier
Winkellier