OC bus begint aan zijn derde leven

Tijdens de festiviteiten die door het Oranjecomité worden georganiseerd is het belangrijk dat het comité een plekje heeft waar het gasten, artiesten en autoriteiten kan ontvangen. En dat niet alleen, tijdens de feestweek wordt op verschillende momenten van de dag overleg gepleegd.

Aanvankelijk werd een portocabin gehuurd, maar dat was toch een redelijk kostbare zaak, zeker voor een comité dat geen subsidie ontvangt, maar afhankelijk is van heel veel trouwe sponsoren!

“Willy van de Akker had een oplossing”, zegt OC-lid Tinus Kester. “Haar werkgever, René Beukers, had een oude SRV-wagen die hij graag voor een week beschikbaar stelde. De wagen had zijn beste tijd gehad en toen René besloot hem van de hand te doen hadden we een probleem. Gelukkig had onze toenmalige voorzitter, Richard Scheffers, goede contacten met Garage van Essen. Met Piet besprak Richard het probleem en zij kwamen tot de conclusie dat een touringcar uitkomst zou brengen.”
Na een intensieve zoektocht werd een touringcar gevonden die aan de wensen van het Oranje Comité voldeed, maar het was natuurlijk niet de laatste nieuwe. “Er moest veel aan de bus worden verspijkerd, gerenoveerd en opgeknapt, maar gelukkig vond Martin van Essen het een uitdaging om de bus onder handen te nemen. Samen met Rinus van de Ende en Martin zijn we een half jaar bezig geweest om er een pronkstuk van te maken.”

Het Lierse bedrijfsleven sprong, waar mogelijk, bij. Zo zorgde B&S ervoor dat de stoelen er weer als nieuw bijstonden en dat de bus werd voorzien van nieuwe vloerbedekking en gordijnen. Polymat zorgde ervoor dat de bus weer helemaal strak in de lak stond en Aad van Hoeven van PE-sound installeerde de geluidsinstallatie.
“Je kon precies zien wie de leden van het OC waren, want die liepen allemaal door het dorp met een krul in hun neus van trots”.

De bus deed jarenlang dienst en bewees dat het initiatief van het comité een prima initiatief was geweest. Maar ook aan die schitterende bus knaagde de tand des tijds en langzaam maar zeker verschenen roestplekken op de carrosserie. “Op de brug bij Supair Services hebben we hem geïnspecteerd en na de keuring bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer hebben we besloten om de bus een derde leven te geven door hem weer helemaal op te knappen. Een tocht langs sponsoren leerde ons dat het OC op de medewerking van heel velen kan en mag rekenen. We hebben onze bult eronder gezet en na een periode van hard werken hebben we voor jaren weer een schitterend onderkomen tijdens de feesten in het dorp.

Het is goed de namen te noemen van de mensen die ons enorm hebbengeholpen. We noemen: Blue sport & workwear, Garage van Essen, Bijldesign, Klaas van der Eijk bandenservice, PE Sound, Lagerwerf wonen, Supair Services en niet te vergeten onze vrijwilligers”. Ben je nieuwsgierig geworden na dit verhaal en wil je ons kroonjuweel van dichtbij bekijken, kom dan tijdens de feestweek met eigen ogen zien hoe mooi de bus is geworden. Zet wel voor alle zekerheid een zonnebril op, want je zou je ogen kunnen verstuiken op al dat moois.