DE LIER WEEK

massa maakt kassa

Wat een jaar zeg, Corona voor en Corona na, we hebben er allemaal mee te maken gehad in meer of mindere maten. Ook bij ons in De Lier zijn mensen overleden, ging de Triangel op slot en zijn er op dit moment mensen aan het herstellen. Allemaal sterkte daarmee. Over is het nog niet, maar de versoepelingen per 1 juli geven ons de mogelijkheid om meer te kunnen doen dan dat we hadden verwacht. 5 juni zijn we voor het eerst aan tafel gegaan met de gemeente en 9 juli kwam er groen licht onder de voorwaarden dat het plan moet worden getoetst op de geldende maatregelen. Tevens gebruiken we voor dit jaar een andere naam DE LIER WEEK.

Druk

Volop zijn we met het Comité aan de slag gegaan. In overleg gegaan met De Winkelier, Kermis exploitant en diverse verenigingen. Wat moet er allemaal gebeuren . Vergunning aanvragen, tekeningen maken, protocollen opzetten, website, andere sociale media, communicatie, bestellingen van materialen, sponsors aanschrijven, personele bezetting van activiteiten en horeca regelen. Er zijn meer dan 140 personen nodig (deze komen van de verengingen) om alles in goede banen te kunnen leiden etc etc.

Wat gaan we doen

Activiteiten van andere jaren zijn er ook dit jaar ook (zie voorlopige programma) Er komt een mega terras bij VALTO voorzien van een Led scherm van 6 meter breed. Van diverse lokale bands zijn er opnames gemaakt die we gebruiken op het scherm. Maar ook bijvoorbeeld het Beach foot volley wordt er live op uitgezonden, zodat we binnen de richtlijnen blijven. En veel meer. Vanwege de Corona maatregelen moeten we voor het middag programma op het terras tickets verkopen, met daaraan een gezondheid check. Precies hoe en wat is te lezen op deze site .

MASSA MAAKT KASSA

Tijdens de Lierweek willen we een actie houden voor Lierse verengingen, die hun inkomsten drastisch hebben zien dalen. Voor dit doel hebben we enkele maanden geleden de domein naam massamaaktkassa.nl vast gelegd. Het idee is om met vele kleine bijdragen toch een leuk bedrag op te halen voor ons mooie verenigingsleven. Ook gaat de opbrengst van de tickets hier naartoe , We roepen de deelnemers en alle andere Lierenaars op om een kleine bijdrage te doneren via de site. Vanwege de kosten is het minimale bedrag vijf euro, maar je kan dit altijd met een groepje doen. Tevens komt er een eendjes race met mooie prijzen. Deze zijn te koop via deze site waar je kunt aangeven welke vereniging jij wilt steunen. Aan de hand van de Eendjes verkoop worden de opbrengsten verdeeld, dus koop eendjes en steun je vereniging. VOOR DE LIER DOOR DE LIER!

Kermis

Het is bedoeling dat de kermis dit jaar op de ijsbaan komt. Uit veiligheidsoverwegingen vindt de organisatie het noodzakelijk dat voor de kermis een ticket wordt aangeschaft. Naast de aanschaf van een ticket moeten bezoekers ook een gezondheidscheck invullen. Vervelend, maar we rekenen op ieders begrip.

Vergeet Niet

Laten we er een mooie week van maken hopelijk met mooi weer en hou je aan de 1,5 meter maatregelen. Deze week was zeker niet van de grond gekomen zonder steun van onze trouwe sponsors waarvoor hartelijke dank voor hun bijdrage.

Op naar mooie week

VOOR DE LIER DOOR DE LIER

Piet Voskamp

Voorzitter Oranje Comité De Lier